(video) NewsMaker a realizat primul serial din Moldova în formatul Screenlife. Acesta este despre un disident COVID care s-a făcut președinte

prezidentgonka

Portalul NewsMaker.md a lansat primul serial din Moldova realizat în formatul Screenlife. Toate acțiunile se desfășoară pe ecranele smartphonurilor, ale desktopurilor și ale altor dispozitive. Alegerile prezidențiale, epidemia de coronavirus, 5G, microcipurile, rețelele sociale, Bill Gates, teoriile conspirației – pe fundalul evenimentelor și acțiunilor din anul 2020, cunoscute de fiecare locuitor al Moldovei – derulează istoria unei persoane supărate care, într-o bună zi, s-a trezit celebră și a decis… să devină președinte.

Premiera primului episod a avut loc pe site-ul NewsMaker pe 26 noiembrie 2020. Serialul conține cinci episoade care vor fi publicate săptămânal.

Protagoniștii filmului – locuitori simpli și nu prea ai Moldovei – practic nu se despart de dispozitivele lor electronice: vorbesc cu rudele și cunoștințele lor prin Viber și Facebook, tot acolo realizează transmisiuni live, iar toată informația necesară o caută împreună cu spectatorii în navigatorul lor.

Primul episod poate fi vizionat pe site-ul NewsMaker.

Ce înseamnă Screenlife și prin ce se deosebește de formatul filmului clasic?

Screenlife este un format de storytelling nou, care câștigă popularitate în cinematografie și în industria digitală. Tot ceea ce vede spectatorul are loc pe ecranul diferitelor dispozitive: calculatorul, tableta sau smartphonul eroului filmului.

Formatul „vieții de ecran” a fost inventat de Timur Bekmambetov, regizor de film și întemeietorul „Bazelevs”. Potrivit afirmațiilor sale, Screenlife tinde spre prezentarea acelei laturi a vieții care are loc pe ecranele dispozitivelor – viața care a devenit pentru mulți mai bogată și mai sinceră decât cea pe care ne-am obișnuit s-o numim „reală”: „Să vezi monitorul calculatorului cuiva înseamnă să afli despre o persoană tot ce e în interiorul acesteia”.

Printre cele mai cunoscute pelicule realizate în formatul Screenlife-video sunt: Unfriended de Levan Gabriadze, Profile de Bekmambetov și „Căutarea” de Aneesh Chaganty.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente