/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Donald Trump s-a răzgândit din nou să plece de la Casa Albă

missing
28 noiembrie 2020, ora 10:20

Donald Trump s-a răzgândit în ce privește plecarea de la Casa Albă în situația în care Colegiul Electoral, programat să se reunească pe 14 decembrie, îl va alege pe Joe Biden, câștigătorul alegerilor din 3 noiembrie. Trump a scris pe Twitter că „Biden trebuie să dovedească faptul că cele 80 de milioane de voturi ale sale nu au fost obținute fraudulos dacă vrea să pășească la Casa Albă”.

„Biden poate să intre în Casa Albă ca președinte doar dacă poate dovedi că cele 80.000.000 de voturi ridicole ale sale nu au fost obținute fraudulos sau ilegal. Văzând ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, fraudă masivă, are o mare și nerezolvabilă problemă!”, a scris Donald Trump pe Twitter, susținând din nou aceeași teorie a conspirației conform căreia alegerile au fost fraudate, fără să aducă nicio probă în acest sens. Twitter a marcat imediat postarea ca având conținut fals, înșelător sau controversat.

Anterior, întrebat de reporteri, Donald Trump a spus că va pleca de la Casa Albă dacă Colegiul Electoral îl va alege pe Joe Biden, însă că acest lucru ar fi „o mare eroare” din partea Colegiului, potrivit digi24.ro.

Trump a pierdut alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, obținând doar 232 de voturi electorale, spre deosebire de cele 306 ale lui Biden. În plus, Biden a obținut peste 80 de milioane de voturi, mai mult decât orice alt candidat din istoria alegerilor prezidențiale americane și cu peste 6 milioane mai mult decât președintele în exercițiu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram