/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Fostul preşedinte al Hondurasului, reținut pe aeroport. Ar fi încercat să iasă din țară cu 18.000 de dolari nedeclaraţi

28 noiembrie 2020, ora 12:38

Fostul preşedinte din Honduras Manuel Zelaya a fost reţinut vineri timp de mai multe ore pe aeroportul din Tegucigalpa, fiind acuzat că ar fi avut asupra sa 18.000 de dolari nedeclaraţi, o sumă despre care susţine că i-a fost plasată fără ştiinţa sa în bagaje, relatează AFP.

Omul politic de stânga a scris pe Twitter că a fost „deţinut incorect” când se pregătea să părăsească ţara cu destinaţia Mexic, unde urma să participe la un seminar.

„Cauza: un rucsac cu 18.000 de dolari, care nu îmi aparţinea”, a dat el asigurări, adăugând că a fost prezentat în faţa unui procuror.

Atunci când autorităţile i-au trecut valiza prin scaner, acestea au detectat că în interior se afla rucsacul cu bani incriminat, a explicat el presei locale, citează Agerpres.

Legea îi obligă pe pasageri să declare şi să justifice în faţa autorităţilor vamale sumele mai mari de 10.000 de dolari.

Dacă nu fac o astfel de declaraţie, ei sunt pasibili de o amendă de o treime din banii nedeclaraţi.

Manuel Zelaya a fost eliberat circa şase ore mai târziu şi le-a declarat jurnaliştilor că procurorii vor ancheta cine a pus banii în rucsacul său.

Sute de susţinători ai partidului de stânga Libertad y Refundacion (Libre), coordonat de Manuel Zelaya, s-au deplasat la aeroport şi au blocat bulevardul de acces dând foc la pneuri pentru a cere eliberarea fostului preşedinte.

Zeci de poliţişti i-au dispersat folosind grenade lacrimogene.

Manuel Zelaya a fost înlăturat de la putere în iunie 2009 de o alianţă de militari şi de civili, din care făceau parte şi membri ai guvernului său, după o criză politică.

Criticat pentru legăturile lui cu preşedintele venezuelean de la acea vreme Hugo Chavez, el a fost acuzat de trădare. La revenirea sa din exil, el şi-a fondat partidul, Libre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram