/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un asteroid „potențial periculos” va trece, duminică, pe lângă Pământ

28 noiembrie 2020, ora 13:03

Un asteroid de peste 800 de metri în înălțime și 500 de metri în lățime va trece pe lângă Pământ, duminică, 29 noiembrie, cu o viteză amețitoare de 90.000 de km/h.

Asteroidul va trece pe lângă planeta noastră, duminică, 29 noiembrie, la ora 12:09 (ora Moldovei).

Oamenii de știință monitorizează roca spațială încă de când a fost descoperită în anul 2000, de către astronomii din New Mexico. NASA a identificat asteroidul ca fiind „un obiect din apropierea Pământului” (NEO) pentru că se va apropia la 1,3 unități astronomice de Terra. O unitate astronomică este măsura distanței dintre Pământ și Soare, care este în jur de 150.000.000 de km, scrie EarthSky.

Totodată, roca spațială a fost clasată drept un „asteroid potențial periculos” de către autorități. Din fericire, asteroidul este așteptat să treacă la o distanță de 4.302.775 km de Terra.

Deși distanța aceasta pare destul de mare, clasificarea de NEO înseamnă că NASA își va pregăti „Planul de Acțiune și Strategia Națională în eventualitatea unui obiect în apropiere de Pământ” (National Near-Earth Object Preparedness Strategy and Action Plan) pentru cel mai grav scenariu posibil.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram