(video) Dezvăluirile lui Dumitru Diacov despre Iaralov, Partidul Șor și în spatele cărei formațiuni se află acum Plahotniuc?

Președintele de onoare al Partidului Democrat a dezvăluit o discuție pe care a avut-o cu Vladimir Plahotniuc, pe vremea când se crea formațiunea condusă de fostul primar de Orhei, Ilan Șor. Diacov spune că atunci când l-a întrebat pe Plahotniuc cum, de unde și de ce apare un asemenea partid, ce rupe inclusiv din electoratul PD, Plahotniuc l-ar fi trimis... la Serghei Iaralov pentru detalii.

Foto: UNIMEDIA

Mai mult decât atât, întrebat în spatele cărui partid ar sta acum Vladimir Plahotniuc, Dumitru Diacov a spus că fostul lider PD „are prieteni în foarte multe partide”, iar dacă acesta mizează acum pe un scenariu anume, ar fi bine „de mers la acesta în Turcia pentru a fi întrebat direct”.

Liderul Partidul Șor, Ilan Șor, dar și fost lider democrat, Vladimir Plahotniuc, au părăsit Republica Moldova în iunie 2019, fiind dați în căutare de către organele de drept pe mai multe capete de acuzare, printre care frauda bancară, corupție și trafic de influență. Serghei Iaralov este considerat mâna dreaptă a lui Vladimir Plahotniuc, care ar fi fost implicat în majoritatea acțiunilor fostului lider PD.


Pub