(video/foto) Reality show documentar despre munca medicilor și polițiștilor din Moldova, pe timp de pandemie

Un produs media, realizat în premieră în Republica Moldova de către o echipă de experți dindomeniul drepturilor omului, comunicării și producției de film de pe ambele maluri ale Nistrului a fost lasat astăzi. Trailer-ul „24 FRONTLINE” este un format nou de reality-show documentar despre munca Serviciilor de Urgență din Republica Moldova.

Foto: 24 Front Line

Pe parcursul a 3 luni de filmări, în plină pandemie de Covid-19, echipa Front Line a urmat forțele de poliție și lucrătorii serviciului medical de urgență, în munca lor de zi cu zi. În cele 3 episoade ale documentarului, vom aborda subiecte actuale și problemele reale cu care se confruntă oamenii din prima linie, dar și toți cetățenii Republicii Moldova, atât pe timp de pandemie, cât și în afara acesteia.

Prin intermediul formatului, ne propunem să creștem gradul de cunoaștere și cooperare cu serviciile de urgență. Vom povesti despre sacrificiul, secretele profesiei și frumusețea muncii de Medic și Polițist. Fiecare dintre noi este omul din front line, dacă nu ai trecut indiferent față de o tragedie străină.

24 Front Line / Sursa:24 Front Line

Totodată, considerăm important să inițiem o discuție publică despre problema violenței familiale. Pe parcursul procesului de filmare a proiectului „FRONT LINE”, o treime din apelurile nocturne la poliție erau legate de violența familială. Din acest motiv am considerat necesar să abordăm acest subiect în cadrul unei campanii separate, cu scopul de a aduce la cunoștința societății actualitatea și gravitatea situației, necesitatea de a lua măsuri pentru a combate și preveni problema.

24 Front Line / Sursa:24 Front Line

Primele 3 episoade ale formatului, a câte 56 minute fiecare, au fost produse cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Formatul urmează să fie difuzat la televiziunea publică Moldova 1 în luna Decembrie 2020.

24 Front Line / Sursa:24 Front Line


Pub