Șeful adjunct al Procuraturii mun. Chișinău, sub lupa ANI, după ce ani la rând ar fi locuit într-o casă de lux și ar fi condus un Mercedes, înregistrate pe numele rudelor

Autoritatea Națională de Integritate anunță că a inițiat deja proceduri de verificare în adresa șefului adjunct al Procuraturii mun. Chișinău, după apariția unei investigații potrivit căreia, Adrian Popenco, ar locui într-o casă de invidiat și ar conduce un Mercedes de ultima generație, bunuri despre care declară că nu îi aparțin, fiind înregistrate pe numele unor rude.

Foto: UNIMEDIA

„Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat asupra investigației încă de ieri, 26 noiembrie, fiind semnată în acest sens o sesizare din oficiu, de către președinta ANI, Rodica Antoci. În sesizarea din oficiu, se solicită Inspectoratului de Integritate ca în baza art. 28 al Legii 132/2016 să fie examinate faptele descrise în investigație”, se menționează într-un comunicat al ANI.

Astăzi, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că a luat act de raportul lui Adrian Popenco, adjunctul Procurorului-șef al Procuraturii capitalei, vizat într-o investigație jurnalistică, și a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate, pentru examinare conform competenței.

„Procuratura Generală este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Acum două zile, Anticorupție.md scria că șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, Adrian Popenco, locuiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă capitală, și conduce de trei ani un Mercedes de ultima generație, bunuri despre care declară că nu îi aparțin. Potrivit acestuia, casa este a socrilor săi, iar mașina – a unei rude generoase.


Pub