Activista pentru mediu Greta Thunberg vine cu un apel de Black Friday: ,,Nu cumpăraţi lucruri de care nu aveţi nevoie”

Supra consumul trebuie ţinut sub control, în special odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, a atras atenţia activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg într-un mesaj publicat vineri pe reţelele sociale legat de grevele şcolare săptămânale pe care le conduce, scrie agerpres.ro.

Foto: Scroll.in

,,Grevă şcolară, săptămâna 119. Astăzi este Black Friday. Supra-consumul distruge condiţiile de viaţă prezente şi viitoare şi planeta în sine. Nu cumpăraţi lucruri de care nu aveţi nevoie”, a scris adolescenta pe Twitter.

Black Friday, care are loc în acest an la 27 noiembrie, este o perioadă mult-aşteptată de reduceri în timpul căreia comercianţii cu amănuntul oferă nenumărate chilipiruri şi oferte - atât online, cât şi în magazine.

În mesajul său figurează, de asemenea, un semn pictat manual pe care scrie ,,Grevă şcolară pentru climă”.

Tânăra de 17 ani a revenit online pentru acţiunea ei săptămânală în domeniul mediului în octombrie, citând recomandări ale autorităţilor sanitare suedeze menite să limiteze o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Thunberg a organizat prima grevă şcolară în august 2018 în faţa parlamentului suedez, acţiune care s-a dezvoltat într-o mişcare la nivel mondial pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.


Pub