Cel mai vechi muzeu din Australia îşi redeschide porţile și oferă acces gratuit vizitatorilor

Australian Museum, cel mai vechi muzeu din Australia, îşi va redeschide sâmbătă porţile după o renovare de 57,5 milioane de dolari australieni (circa 42,55 milioane de dolari americani), oferind acces general gratuit pentru vizitatori până la data de 30 iunie 2021, informează Xinhua.

Foto: australian.museum

Proiectul de renovare care a durat cincisprezece luni, denumit „Project Discover", a contribuit la crearea unui spaţiu public suplimentar de peste 3.000 de metri pătraţi prin refacerea zonelor din spatele clădirii, a declarat Gladys Berejiklian, premierul statului australian New South Wales (NSW) unde se află muzeul.

„Australian Museum este cel mai vechi muzeu din ţară, aşa că se cuvine ca această instituţie de talie mondială să aibă un spaţiu modernizat în centrul Sydney", a spus Berejiklian, potrivit Agerpres.

„Ne dorim ca toată lumea să aibă ocazia să exploreze minunile naturale ale lumii, să înveţe despre istoria noastră şi să se inspire din cultura noastră", a adăugat ea.

În urma lucrărilor ample de renovare au fost adăugate spaţii educaţionale, un nou magazin şi o a doua cafenea, ceea ce va permite instituţiei să găzduiască simultan o importantă expoziţie internaţională itinerantă sau două expoziţii mai mici.

În pofida accesului gratuit, vizitatorii vor fi obligaţi să îşi înregistreze datele de contact în scopul monitorizării Covid-19, oraşul anunţând în continuare zero cazuri locale de infectare cu noul coronavirus.


Pub