Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

27 Noi. 2020 / 17:30

Legea deoffshorizării, votată în lectura finală

Aşa-numitul proiect al legii deoffshorizării a fost votat în lectura a doua de către Parlament. Astfel, au fost stabilite restricţii de participare la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziţii publice pentru persoanele juridice care nu respectă standarde internaţionale de transparenţă, relatează Mesager.

Proiectul de lege prevede modificări ce vizează definirea noţiunilor de participant la privatizare, ofertant în domeniul parteneriatului public-privat, operator economic, participant la procedurile de achiziţie publică, precum şi la concesiunile de lucrări şi servicii. Documentul a fost votat de 63 de deputaţi.

„În primul rând, este stabilită o interdicţie pentru companiile din zonele cu standarde de integritate redusă, asta înseamnă offshorurii. Se intră pe sectorul public în domeniu achiziţiilor, în domeniul concesiunilor, al privatizărilor sau al altor tranzacţii cu bunuri publice sau cu servicii. Acest lucru este transmis Agenţiei de Proprietate Publică, care va trebui să gestioneze acest proces”, a declarat deputatul Platformei DA Igor Munteanu.

Guvernul urmează să aprobe metodologia de stabilire a jurisdicţiilor ce nu implementează standarde internaţionale de transparenţă, precum şi lista acestora.

Comentarii