10:05:21 24.04.2024
Stiri

Birocrație mai puțină... peste un an: Instituțiile publice din R. Moldova nu vor mai solicita documente de la cetățeni, dacă acestea sunt disponibile în format electronic

Actualitate 27.11.2020 11:29 Vizualizări1137 Autor: Ziarul National
Birocrație mai puțină... peste un an: Instituțiile publice din R. Moldova nu vor mai solicita documente de la cetățeni, dacă acestea sunt disponibile în format electronic


Prestatorii de servicii publice nu vor mai solicita tot felul de documente suplimentare de la cetățeni sau reprezentanți ai mediului de afaceri, dacă datele conținute în acestea sunt disponibile în resurse informaționale și pot fi furnizate prin intermediul platformei de interoperabilitate.

Potrivit unui proiect votat astăzi de Parlament în lectura finală, urmează a fi optimizate serviciile publice din domenii precum bunurile imobile, construcții și urbanism, documentare, finanțe, impozite și taxe, prestații sociale, sănătate și transport.

Astfel, cetățenii nu vor mai fi obigați să prezinte certificatul privind lipsa datoriilor, extrasul din registrul bunurilor imobile, extrasul din contul persoanei asigurate social etc.

Refuzul neîntemeiat al furnizorului de date de a furniza date prin intermediul platformei de interoperabilitate, inclusiv prin invocarea în scopul refuzului a informațiilor sau datelor eronate, neautentice sau incomplete, va fi sancționat cu amendă de până la 1 000 de lei aplicată persoanei fizice, de până la 2 500 de lei aplicată persoanei cu funcție de răspundere și de până la 5 000 de lei aplicată persoanei juridice.

Menționăm că legea va intra în vigoare după un an de la publicarea acesteia în „Monitorul Oficial”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md