00:31:48 19.04.2024
Stiri

Ministerul Finanțelor susține că plafonarea taxelor locale a fost solicitată de mediul de afaceri. Primarii afirmă că vor fi favorizați „rechinii”

Actualitate 27.11.2020 14:32 Vizualizări1632 Autor: Ziarul National
Ministerul Finanțelor susține că plafonarea taxelor locale a fost solicitată de mediul de afaceri. Primarii afirmă că vor fi favorizați „rechinii”


Contribuabilii la bugetul public au nevoie de previzibilitate fiscală, iar plafonarea taxelor locale a fost propusă de autoritățile centrale la solicitarea mediului de afaceri.

Așa răspunde Ministerul Finanțelor la nemulțumirea primarilor, care acuză Guvernul că nu a invitat autoritățile publice locale la discuții și că plafonarea taxelor locale este un atac la autonomia APL cu scopul ascuns de a favoriza „marii rechini” din business.

CITIȚI și VIDEO // Protestul primarilor în fața Ministerului Finanțelor și a Guvernului: „Jos mâinile de pe bugetele locale”

„Dezvoltarea economică și, respectiv, asigurarea sustenabilității bugetare, atât la nivel central cât și la nivel local, este realizată de către contribuabili, care își asumă toate riscurile de antreprenoriat. Or, lipsa de certitudine și previzibilitate fiscală influențează puternic deciziile investiționale a mediului de afaceri.

Pe acest motiv și urmare a multiplelor solicitări din partea mediului de afaceri și asociațiilor de business, se propune stabilirea în Codul fiscal a unor plafoane a mărimilor maxime a taxelor locale, care sunt necesare agenților economici și autorităților publice locale sub aspectul previzibilității extinderii obligației fiscale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Menționăm că primarii au fost invitați în după-amiaza zilei de astăzi la o ședință la Ministerul Finanțelor, după ce au protestat în fața instituției împotriva plafonării taxelor locale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md