21:15:00 18.04.2024
Stiri

VOTAT // Firmele offshore, INTERZISE la privatizările, achizițiile publice, parteneriatele publice-private sau concesionările din R. Moldova

Actualitate 27.11.2020 15:13 Vizualizări1576 Autor: Ziarul National
VOTAT // Firmele offshore, INTERZISE la privatizările, achizițiile publice, parteneriatele publice-private sau concesionările din R. Moldova


Firmele offshore, adică cele fondate de subiecți din jurisdicții care nu respectă standarde internaționale de transparență, nu vor fi admise la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni de lucrări și servicii lansate în R. Moldova.

Deputații au votat aceste restricții astăzi, în lectură finală. Noua lege definește noțiunile de participant la privatizare, ofertant în domeniul parteneriatului public-privat, operator economic, participant la procedurile de achiziție publică, precum și la concesiunile de lucrări și servicii.

„Legea deoffshorizării urmărește să ajusteze cadrul legislativ național în vederea asigurării implementării eficiente și comprehensive a angajamentelor asumate de Republica Moldova în domeniul prevenirii spălării banilor și asigurarea transparenței fondurilor, inclusiv angajamentele din Acordul de Asociere cu UE”, a explicat deputatul Igor Munteanu.

După votul din Parlament, Guvernul urmează să aprobe metodologia de stabilire a jurisdicțiilor ce nu implementează standarde internaționale de transparență, precum și lista acestora.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md