22:36:33 18.04.2024
Stiri

GALERIE FOTO // Cum arată scuarul „Mihai Eminescu” din centrul Chișinăului, RENOVAT după ce piața de tablouri de acolo a fost strămutată

Actualitate 27.11.2020 15:37 Vizualizări3125 Autor: Ziarul National
GALERIE FOTO // Cum arată scuarul „Mihai Eminescu” din centrul Chișinăului, RENOVAT după ce piața de tablouri de acolo a fost strămutată


Scuarul „Mihai Eminescu” din centrul municipiului Chișinău a fost inaugurat astăzi de către autoritățile locale, după ce a fost renovat, iar piața de tablouri care activa aici anterior a fost strămutată pe strada Columna, lângă Parcul Catedralei și strada pietonală Eugen Doga.

Acest spațiu arată astăzi total diferit - cu pavaj și mobilier nou, dar și cu zone verzi pentru care a fost instalat un sistem automatizat de irigare.

De asemenea, în scuar au fost montați stâlpi de iluminat ornamentali, dar și un sistem acustic cu 18 boxe, destinat evenimentelor culturale și pentru difuzarea programelor radiofonice teatralizate.

Totodată, în scuarul „Mihai Eminescu” au fost plantați nouă molizi argintii şi 30 de tuia pitică, inclusiv specii decorative precum sorbul și ienupărul.

CITIȚI și FOTO // Cum va arăta NOUA piață de TABLOURI din Chișinău, strămutată din scuarul Mihai Eminescu: Au început lucrările de amenajare a acesteia

Pentru securizarea zonei a fost instalat sistemul de monitorizare video, iar în scurt timp aici vor mai fi amenajate mese de șah și o zonă dedicată distracției copiilor.



Costul lucrărilor de renovare a scuarului „Mihai Eminescu” sunt de cca 2,7 milioane de lei și au fost suportate de municipalitate în colaborare cu Mobiasbanca - OTP Group, precum și EcoCity S.R.L.














Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md