02:08:57 20.04.2024
Stiri

STARE de URGENȚĂ // Premierul Chicu solicită AJUTORUL Letoniei, Lituaniei, Ungariei, României și Federației Ruse pentru ca R. Moldova să beneficieze de VACCINURI anti-COVID

Actualitate 27.11.2020 16:54 Vizualizări1991 Autor: Ziarul National
STARE de URGENȚĂ // Premierul Chicu solicită AJUTORUL Letoniei, Lituaniei, Ungariei, României și Federației Ruse pentru ca R. Moldova să beneficieze de VACCINURI anti-COVID


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale coordonează cu Organizația Mondială a Sănătății și Alianața Globală pentru Vaccinuri și Imunizări posibilitatea livrării vaccinului anti-COVID pentru 20% din populația R. Moldova, anunță Guvernul de la Chișinău.

Aceeași sursă precizează că Banca Mondială este dispusă să finanțeze aceste vaccinuri.

Premierul Ion Chicu a declarat astăzi, în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), că s-a adresat deja prim-miniștrilor din statele baltice, Letonia și Lituania, cu rugămintea ca să distribuie R. Moldova o parte din cotele de vaccinuri pe care le vor primi în cadrul UE.

„De asemenea, voi discuta și cu omologul meu din Ungaria, colegii din România și Federația Rusă ca aceste vaccinuri să fie livrate și Republicii Moldova, pe măsura în care vor trece toate testările și aprobările”, a spus Chicu.

Anterior, România și-a arătat disponibilitatea să ajute R. Moldova să primească vaccinuri anti-COVID, achiziționate de către UE.

La aceeași ședință, oficialii din domeniul sănătății au anunțat că Republica Moldova a recepționat lotul de 100 de mii de vaccinuri antigripale, iar primii beneficiari vor fi persoanele din grupul de risc.

CITIȚI și Stare de URGENȚĂ în sănătate publică pe întreg teritoriul R. Moldova până pe 15 ianuarie 2021: Restaurantele și barurile vor funcționa până la 22.00, iar teatrele vor fi închise. Ce alte INTERDICȚII anunță autoritățile

Menționăm că autoritățile au decis astăzi să instituie stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul R. Moldova de pe 30 noiembrie 2020 până pe 15 ianuarie 2021 din cauza evoluției îngrijorătoare a pandemiei de COVID-19.

În prezent, spitalele unde sunt repartizați pacienții cu noul coronavirus sunt ocupate în proporție de 90% în municipiul Chișinău, iar în raioanele republicii – în proporție de 85%.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md