Sechestru de 12 milioane de lei. Compania vizată din domeniul vânzărilor online, suspectă de evaziune fiscală

Anticoruptie.md
27/11/2020

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA a aplicat un sechestru pe bunuri în valoare de circa 12.000.000 de lei în cadrul unei cauze penale ce vizează evaziune fiscală, care ar fi fost comisă de către o importantă companie de vânzări online din Republica Moldova, învinuită că ar fi prejudiciat statul cu 30.000.000 de lei.

„Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe bunurile companiei, dar şi pe bunurile deţinute de directorul şi contabilii acesteia, care figurează în calitate de proprietari. De asemenea, au fost indisponibilizate şi bunurile unor terţi, care în realitate ar aparţine proprietarilor companiei. Printre acestea se numără automobile, camioane, terenuri, încăperi şi construcţii, precum şi cote-părţi ale capitalurilor sociale ale unor companii asociate”, se arată într-un comunicat al CNA.

În 2020, ARBI a pus sub sechestru bunuri, dobândite ilicit, în valoare de aproximativ 800.000.000 de lei. Mai precis, pe 985 de bunuri aparținând la 72 de subiecţi vizați în 29 de cauze penale. ARBI este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Anticoruptie.md
27/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii