fbpx

Un protestatar, condamnat la aproape doi ani de închisoare pentru că a aruncat cu ouă în poliție

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost condamnat, vineri, la 21 de luni de închisoare pentru că aruncă ouă la o secție de poliție, scrie CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În pronunțarea pedepsei joi, magistratul Winnie Lau a spus că, deși „un ou nu este o armă de distrugere în masă”, aruncarea unor astfel de obiecte spre polițiști a provocat „nemulțumirea” ofițerilor și a subminat acțiunile forțelor de ordine de aplicare a legii, notează digi24.ro.

Sentința în cazul lui Pun Ho-chiu vine în momentul în care instanțele se confruntă cu mii de procese legate de tulburările politice de anul trecut, în timpul cărora Hong Kong a fost zguduit de proteste anti-guvernamentale.

Numărul mare de urmăriri penale, precum și presiunea pentru sentințe dure, au pus judecătorii într-o poziție delicată, mai ales că Beijingul și-a întărit controlul politic asupra orașului semi-autonom.

În iulie, autoritățile chineze au introdus o lege a securității naționale pentru Hong Kong, ocolind legislativul orașului. Legea a modificat deja foarte mult sistemul judiciar, creând instanțe specializate pentru audierea cauzelor sensibile și permițând ca unii inculpați să fie transferați pe continent pentru proces.

Legea securității naționale stabileşte pedepse care merg până la închisoarea pe viaţă pentru revoltă, secesiune şi complicitate cu forţele străine.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button