‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDin cauza se­cetei fermierii mici din România îşi vând terenurile

Din cauza se­cetei fermierii mici din România îşi vând terenurile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vânzările de terenuri agri­cole mari „s-au dez­mor­ţit”, forţat, după aproa­pe jumătate de an de pauză, odată cu venirea toam­nei fermierii români scoţându-şi pro­prie­tăţile la vânzare, din cauza se­cetei care le-a produs pierderi mari şi a lipsei de capital de a continua activi­ta­tea, susţin oamenii de afaceri din acest sector, citați de Ziarul Financiar.

Ministerul român al Agriculturii a avizat în pri­ma zi din luna octombrie vânzarea unui teren de 40,7 hectare în valoare de aproape 1,4 mil. lei, în locali­ta­tea Stejaru, judeţul Tulcea, care a fost cum­pă­rat de compania Extra Belmari, pro­du­­cător de cereale, de la o persoană fizi­că, Stere Bela. Pre­ţul de vânzare per hec­tar a fost de 34.000 de lei (circa 7.000 euro).

„Din cauza se­cetei fermierii mici îşi vând terenurile şi noi încercăm să cum­pă­răm la preţ mai bun şi să ne menţi­nem pe piaţă”, spun re­prezentanţii com­pa­niei Extra Belmari, contactaţi de ZF. Firma, înfi­in­ţată în 2011, a realizat anul trecut o ci­fră de afaceri de 2,8 mil. lei, din care 2,6 mil. lei au fost profit net, ara­tă da­te­le de la Mi­nis­te­rul de Finanţe.

Notă: La începutul lunii octombrie au fost vândute două terenuri ce au o suprafaţă cumulată de aproape 80 de hectare şi o valoare totală de peste 3 milioane de lei. În septembrie a mai fost vândut un teren de 42 de hectare cu peste 800.000 de lei. Ultimele trei tranzacţii avizate de Ministerul român al Agriculturii sunt primele vânzări de terenuri agricole mari după pandemie, mai exact după data de 11 mai.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›