O Toyota Supra cu putere cât un Bugatti Veyron, scoasă la vânzare de un german

Toyota Supra e un sportcar legendar în rândurile pasionaţilor de maşini japoneze, dar totuşi performanţa ei de uzină a fost întotdeauna relativ pământească. În anii de glorie ai ultimei generaţii, puterea motorizărilor sale era cuprinsă între 225 CP şi 330 CP. Dar, în acelaşi timp, Supra, cu genialul său motor 2JZ, a fost întotdeauna una din alegerile preferate pentru cei ce-şi doreau un punct de start pentru modificări nebune de performanţă, informează PiataAuto.md.

Foto: PiataAuto.md

O asemenea modificare ar fi putut fi şi această Toyota Supra, scoasă la vânzare de proprietarul său înnebunit după ea, din Germania. Ar fi putut fi. Dar e mai mult de atât. Germanul pasionat de japoneză a vrut să facă totul în cel mai radical mod posibil, cu buget foarte generos şi mai ales cu documentări şi omologări, pentru ca rezultatul final să nu fie doar o maşină ştrengărească cu lumini neon dedesubt, cu care să încerci să te strecori noaptea fără a te observa poliţia, ci să poţi circula cu ea cu capul sus, având toate actele în regulă. Şi, uitându-ne la cea ce a modificat neamţul în această Toyota, mai că nu ne vine a crede că autorităţile germane i-au aprobat într-un final toate acestei modificări extreme!

Toyota Supra / Sursa:PiataAuto.md

Maşina în sine e produsă în anul 1993, primul an de producţie pentru această generaţie de Supra. Sub capotă e motorul 2JZ-GTE, dar nu e unitatea cu care a venit maşina din uzină. Când s-a apucat de modificări, germanul a mers la un dealer Toyota din Germania şi a comandat un motor absolut nou, de la care să pornească. Abia după ce i-a fost livrat motorul în cutie, a mers mai departe cu modificările.

În urma unei lungi liste de modificări radicale mai ales la motor, modificări despre care puteți afla în detaliu în articolul desfășurat pe PiataAuto.md, această Toyota Supra a ajuns acum să aibă o putere de Bugatti Veyron sub capotă! Da, propulsorul 2JZ de sub capotă livrează acum 1,000 CP! O mie de cai-putere, pe o sportivă Toyota!


Pub