Bulevardul Mircea cel Bătrân ar putea fi extins. Planul Primăriei

Bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana ar putea fi extins. Un proiect de execuție în acest sens va fi planificat de către Direcția generală transport public și căi de comunicație. Astfel, bulevardul va fi extins până la strada Bucovina, sectorul Ciocana. Totodată, proiectul mai prevede prelungirea construcției liniei de troleibuze, pe tronsonul cuprins între strada Profesor Ion Dumeniuc și strada Bucovina.

Foto: chisinau.md

Potrivit primăriei, pentru dezvoltarea zonei, la etapa elaborării proiectului de execuție, va fi prevăzut spațiul tehnic subteran, pentru pozarea liniilor magistrale de comunicații și utilități, astfel vor fi minimalizate intervențiile ulterioare.

Pentru elaborarea proiectului de execuție, subdiviziunile municipale de profil vor planifica surse financiare pentru anul 2021.

Pe parcursul anului 2020, municipalitatea a desfășurat lucrări de modernizare a aleii pietonale din bd. Mircea cel Bătrân, pe o lungime de 2,5 km. Aceasta prevede reabilitarea aleii pietonale, amenajarea pistei pentru bicicliști, instalarea iluminatului nocturn decorativ, a mobilierului urban și renovarea spațiilor verzi cu instalarea sistemului automatizat de irigare.


Pub