După încheierea lockdown-ului în decembrie, aproape toată Anglia va intra sub restricții locale severe

Majoritatea locuitorilor Angliei vor reintra sub restricții severe chiar și după încheierea carantinei generalizate instituite până la 2 decembrie pentru a limita transmiterea accentuată a coronavirusului, scrie digi24.ro.

Foto: Google Photo

Guvernul de la Londra a anunțat că strategia după ieșirea din lockdown va fi de a impune restricții locale, în funcție de rata de incidență, cu un sistem de trei niveluri de risc. Măsura carantinei generalizate (lockdown) a fost impusă doar pentru Anglia, nu și pentru celelalte provincii ale Regatului Unit - Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

„Măsura carantinei generalizate a permis inversarea cu succes a curbei epidemiei, cu o scădere a numărului de infectări şi de spitalizări. Înţeleg impactul pe care îl vor avea aceste măsuri, dar ele sunt necesare având în vedere amploarea ameninţării cu care ne confruntăm”, a declarat ministrul sănătăţii britanic.

Peste tot în Anglia, magazinele cu produse neesenţiale vor putea începe să funcţioneze din nou, iar şcolile vor rămâne deschise. Telemunca este recomandată în toate cazurile. Însă, în zonele plasate în nivelul de alertă cel mai ridicat, precum Birmingham, Manchester, Newcastle, Bristol şi Leeds, puburile şi restaurantele rămân închise, cu excepţia comenzilor de mâncare la pachet şi a livrărilor la domiciliu.

Întâlnirile între persoane din gospodării diferite vor fi interzise, atât la interior, cât şi în spaţii deschise, exceptând parcurile.

Locuitorilor din zonele cu restricţiile cele mai severe li se va propune o campanie de testare în masă, cu teste rapide.


Pub