Moldoveni, opriți de două ori la frontiera germano-austriacă. Șoferi români, cercetaţi pentru trafic de migranţi

Doi cetățeni moldoveni au fost opriţi miercuri, de două ori, de poliția federală, în timpul controalelor la frontieră. În ambele cazuri, moldovenii se aflau în automobile conduse de şoferi români. Bărbații nu despuneau de documentele necesare de ședere în Germania, scrie wasserburger-stimme.de.

Foto: wasserburger-stimme.de

Bărbaţii de 31 şi, respectiv, 55 de ani, din Moldova au încercat să treacă pentru prima dată frontiera germano-austriacă. Aceştia se aflau în maşina unui şofer român. În timpul controlului, poliția federală a constatat că pasagerii nu dețineau documentele necesare pentru şedere în Germania.

Bărbații au fost raportați pentru tentativă de intrare ilegală și au fost întorşi în Austria. Iar șoferul român, de 39 de ani, s-a ales cu o plângere penală pentru trafic de migranţi.

În seara aceiași zi, cei doi moldoveni au reapărut la punctul de control de pe autostradă. De data aceasta, se aflau în mașina unui alt şofer român de 25 de ani. Șoferul l-ea spus poliţiştilor că i-a luat pe cei doi pasageri pentru a le face o favoare.

Ancheta a scos la iveală faptul că cei doi șoferi se cunoşteau şi că au convenit asupra presupusei operațiuni de trafic de migranţi. De asemenea, s-a dovedit că datele şoferului român fusese deja înregistrate de Poliția Federală la Chemnitz anul trecut în legătură cu o altă tentativă de trafic de migranţi.

Poliția federală din Rosenheim l-a raportat pe bărbat pentru infracţiunea, apoi a fost eliberat. În ceea ce priveşte cei doi cetăţeni moldoveni, aceştia au fost întorşi în Austria.


Pub