Nume
Parola
Vizualizări: 1586
Alesele locale au participat la elaborarea noului Plan Strategic al Rețelei Femeilor din cadrul CALM
26 Noiembrie 2020 — În perioada 19-24 noiembrie, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), cu suportul Entității Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor - UN Women, finanțat de Suedia a organizat patru ateliere de lucru on-line pentru membrele Consiliului de Administrare al Rețelei Femeilor din cadrul CALM. Scopul evenimentelor a fost de a evalua activitatea Rețelei Femeilor din cadrul CALM și de a elabora Planul Strategic pentru perioada 2021-2025.

Potrivit Elenei Rațoi, ofițera de programe UN Women, elaborarea noului plan strategic al Rețelei Femeilor din cadrul CALM este foarte important în vederea promovării și participării politice a femeilor. „În acest plan strategic vor fi incluse și anumite acțiuni în susținerea femeilor. Sunt multe subiecte care vizează drepturile femeilor, participarea lor politică, combaterea violenței, implicarea lor în viața socială și economică etc. Toate aceste teme ar putea fi acțiuni prioritare în cadrul intervențiilor ulterioare."

Președintele Rețelei Femeilor Primar din cadrul CALM Larisa Voloh a subliniat că de documentul strategic care va fi elaborat în cadrul acestor ateliere de lucru va depinde activitatea Rețelei pentru următoarea perioadă și s-a arătat convinsă că ingeniozitatea și profesionalismul participantelor le vor ajuta și în acest proces.

Femeile primar au vorbit despre misiunea și viziunile Rețelei Femeilor din cadrul CALM, printre acestea fiind schimbul de bune practici între femeile primar, promovarea intereselor acestora, susținerea femeilor primar de la primul mandat, creșterea numărului femeilor care se implică în politică, dar și în activități de antreprenoriat, promovarea voluntariatului la nivel local etc.

Participantele la atelierele on-line au lucrat în grupuri și au selectat cele mai valoroase idei care se vor regăsi în noul Plan Strategic. Un alt obiectiv a fost de a identifica problemele cu care se confruntă Rețeaua Femeilor din cadrul CALM, prioritizarea acestora și identificarea soluțiilor în vederea depășirii lor. Totodată, a fost elaborat planul de acțiuni care se va regăsi în documentul final al planului strategic.

Aceste ateliere de lucru fac parte din programul de consolidare a capacităților aleselor locale de la primul mandat lansat de CALM în iulie 2020 cu suportul Entității Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor – UN Women și finanțat de Suedia. Tot în cadrul acestui program, alesele locale de la primul mandat au beneficiat de mai multe instruiri și au efectuat cinci vizite virtuale de studiu în localitățile în care femeile primar au demonstrat că pot produce schimbări în comunitățile pe care le reprezintă.

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă