Nume
Parola
Vizualizări: 1672
Președintele CALM Tatiana Badan: „Nu Guvernul, dar diaspora ne ajută să realizăm proiecte în comunitățile noastre”
26 Noiembrie 2020 — „Intenția Guvernului de a plafona taxele locale este o încălcare gravă a Constituției, o încercare de a limita autonomia locală și de a priva comunitățile locale de venituri.” Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), primar de Selemet, Cimișlia Tatiana Badan.

Tatiana Badan a informat opinia publică despre decizia luată de primari în cadrul ședinței Consiliului de Administrare al CALM de a ieși în stradă pentru a protesta împotriva plafonării taxelor locale și și-a exprimat speranța că măcar astfel factorii de decizie vor renunța la această inițiativă păguboasă pentru cetățeni. „ De mai bine de 20 de ani Guvernul și Parlamentul își asumă angajamente în fața partenerilor externi, Consiliului Europei că vom avansa în domeniul descentralizării și consolidării APL, vom implementa legi pentru a avea o guvernare locală eficientă și cât mai aproape de cetățean, cu servicii de calitate. În realitate, inclusiv prin inițiativa de a plafona taxele locale, regresăm la toate aceste capitole.”

Tatiana Badan a atras atenția că în toată această perioadă de la declanșarea pandemiei, autoritățile locale au rămas față în față cu nevoile cetățenilor, fără a beneficia de suportul Guvernului, așa cum se întâmplă în cele mai multe țări. „În aceste condiții APC își permit să ne ia și din puținul care ne ajută să supraviețuim la nivel local.” Președintele CALM a vorbit și despre sprijinul diasporei în implementarea proiectelor la nivel local. „Nu Guvernul, dar diaspora ne ajută să acumulăm resursele necesare pentru a realiza aceste obiective.”

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă