11:38:56 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Primarii din R. Moldova vor PROTESTA vineri împotriva plafonării taxelor locale: Propunerea aparține Guvernului și este inclusă în proiectul Legii bugetului pentru anul 2021

Actualitate 26.11.2020 12:12 Vizualizări1492 Autor: Ziarul National
VIDEO // Primarii din R. Moldova vor PROTESTA vineri împotriva plafonării taxelor locale: Propunerea aparține Guvernului și este inclusă în proiectul Legii bugetului pentru anul 2021


Primarii din R. Moldova nu sunt de acord cu propunerea Guvernului Chicu, inclusă în proiectul Legii bugetului pentru anul 2021, care prevede plafonarea taxelor locale prin stabilirea unui coeficient maxim al acestora.

Aleșii locali anunță că vor organiza vineri, 27 noiembrie, un flashmob în fața Guvernului pentru a solicita guvernanților să renunțe la această propunere care reprezintă „o încălcare constituțională gravă”.

Tatiana Badan de la Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a catalogat astăzi, într-o conferință de presă, această inițiativă a Guvernului ca fiind „un abuz”, dar și o încălcare a angajamentelor internaționale pe care și le-a asumat R. Moldova în ceea ce privește respectarea autonomiei locale.

Totodată, Valentina Casian, primarul de Strășeni, a declarat că această inițiativă a Guvernului este „o ofensă” adusă primarilor și tuturor reprezentanților autorităților publice locale, pe care guvernanții i-ar considera „incapabili” să-și creeze o politică fiscală la nivel local.

„Nu putem vorbi despre o dezvoltare a localităților, dacă nu există dezvoltare economică”, a declarat Valentina Casian.

Aleșii locali consideră că, prin plafonarea taxelor locale, vor fi aduse prejudicii enorme comunităților locale și, în rezultatul acestor modificări, nu vor avea de câștigat nici cetățenii, nici mediul de afaceri, ci unele grupuri de interese obscure.

Astfel, primarii au lansat un apel la adresa deputaților să nu susțină această inițiativă a Guvernului, atunci când vor dezbate proiectul de lege în Parlament.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md