18:50:49 18.04.2024
Stiri

Pomul de Crăciun, INSTALAT deja în Scuarul Catedralei Metropolitane. Sărbători de iarnă fără târguri, doar cu iluminat decorativ: „Va fi DIFERIT față de ceilalți ani”

Actualitate 26.11.2020 13:08 Vizualizări1135 Autor: Ziarul National
Pomul de Crăciun, INSTALAT deja în Scuarul Catedralei Metropolitane. Sărbători de iarnă fără târguri, doar cu iluminat decorativ: „Va fi DIFERIT față de ceilalți ani”


Sărbătorile de iarnă vor fi marcate altfel în acest an în municipiul Chișinău din cauza pandemiei de COVID-19.

Autoritățile locale anunță că în centrul capitalei nu vor mai fi organizate târguri și iarmaroace de Crăciun, în spiritul tradițiilor din anii trecuți.

„Conceptul evenimentului din acest an va fi diferit de ceilalți ani, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și controlul infecției COVID. Astfel, în centrul capitalei nu vor fi organizate târguri de Crăciun sau iarmaroace tematice. Totuși, APL Chișinău va aduce magia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou în capitală: în centrul urbei, cât și în sectoare, cu brazi împodobiți și iluminat decorativ, pentru ca oamenii să beneficieze de evenimente pozitive, inclusiv în perioada de criză pandemică”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Chișinău.

Menționăm că Pomul de Crăciun a fost deja instalat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”. Este vorba despre același brad artificial, de 20 de metri înălțime, care a fost plasat în anii trecuți în Piața Marii Adunări Naționale.

În prezent, serviciile municipale decorează bradul cu 1 000 de metri liniari de ghirlande electrice, iar în zilele următoare vor fi instalate 2 800 de globuri colorate.

Inaugurarea Sărbătorilor de Iarnă 2020-2021 va avea loc, lângă acest brad, pe 1 decembrie.

Autoritățile locale mai anunță că, în perimetrul Pieții Marii Adunări Naționale și de-a lungul aleii pietonale din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. A. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, vor fi instalate în total 3km de ghirlande electrice, cu beculețe LED.

Totodată, pe bulevardul principal al capitalei, de la Piața D. Cantemir până la str. Ciuflea, va fi conectat iluminatul decorativ de sărbătoare, 170 de elemente luminoase în formă de fulgi, instalate pe pilonii electrici.

Iluminatul decorativ va fi conectat și pe arterele principale din sectoarele orașului, inclusiv pe Viaduct, bd. Dacia, str. Ion Creangă, str. Alba Iulia, str. Alecu Russo etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md