06:46:32 25.04.2024
Stiri

Soția adjunctului procurorului general, angajată la Procuratură și va activa în subordinea unui consătean: „Nu văd o problemă”

Actualitate 26.11.2020 16:58 Vizualizări2191 Autor: Ziarul National
Soția adjunctului procurorului general, angajată la Procuratură și va activa în subordinea unui consătean: „Nu văd o problemă” Anticorupție


Fosta avocată Iulia Popov, soția actualului procuror general adjunct, Ruslan Popov, este de astăzi procuroră cu acte în regulă.

Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat transferul Iuliei Popov din funcția de procuror provizoriu vacant în funcție permanentă de procuror în cadrul Procuraturii Chișinău.

Iulia Popov a aplicat pentru funcția de procuror vara trecută și susține că schimbarea robei de avocat pe cea de procuror nu are nimic cu funcția pe care o deține soțul.

„Am aplicat la concurs și am câștigat. Am motivele mele personale. Nu văd o problemă, fiecare este în drept să aplice pentru orice funcție pe care și-o dorește și să avanseze”, a declarat Iulia Popov, citată de anticoruptie.md.

Iulia Popov urmează să activeze în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău sub șefia consăteanului său, Oleg Afanasii, șeful interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, care este originar și locuiește în satul Mileștii Mici din raionul Ialoveni, unde își are reședința și cuplul Popov.

La 29 septembrie, Iulia Popov a semnat Declarația de avere și interese personale, care pare a fi trasă la indigo după Declarația semnată de Ruslan Popov în luna martie, pentru anul 2019.

Procurora Popov a raportat o datorie de zece mii de euro pe care o are față de tatăl său. Bărbatul a decedat cu 10 ani în urmă, dar aceasta afirmă că ar urma să-i restituie tatălui său datoria până în anul 2034. La rubrica satorii, fosta avocată a inclus și suma de 50 de mii de euro pe care trebuie să o achite până în 2036 mamei sale pensionare, Pelaghea Oprea.

Citiți continuarea articolului AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md