La UTM a fost dotat un studio modern, din care se va da startul evenimentului „Noaptea Cercetărilor Europeni”

studio

Rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a menționat în cadrul conferinței de presă, organizate ieri, 25 noiembrie, cu genericul „Noaptea Cercetătorilor Europeni – descoperim împreună Universul științei și inovației” că în cadrul Proiectului MODERNight-2020 a fost posibilă dotarea unui studio modern localizat în corpul de studii nr. 1 al UTM.

Din cadrul acestui studio, mâine, 27 noiembrie 2020, cu începere de la ora 16.00, va fi dat startul celui mai grandios eveniment științific al anului  – „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Este un moment definitoriu pentru Republica Moldova, în sensul în care se intenționează a motiva cât mai mulți tineri să urmeze calea cercetării și a tehnologiilor.

În anul curent, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Științe a Moldovei și Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale și-au unit forțele pentru a da startul celei de-a VII-a ediții a ambițiosului proiect MODERNight-2020, finanțat de programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare ORIZONT2020, acord de grant nr. 955289. 


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente