Câștigătorii procedurilor de achiziții vor fi obligați să prezinte o Declarație că nu au fost condamnați pentru activități criminale, de corupţie sau spălare de bani

Anticoruptie.md
23/11/2020

Beneficiarii efectivi ai unei companii desemnate câștigătoare în cadrul unei proceduri de atribuire a unui contract de achiziție publică vor trebui să prezinte o Declarație care să demonstreze că nu au fost condamnați pentru participarea la activităţi ale unei organizaţii sau grupări criminale, pentru corupţie, fraudă şi/sau spălare de bani.

Modelul Declarației a fost prezentat pentru consultări publice de către Ministerul Finanțelor. Modul de transmitere a Declarației va fi stabilit de către Agenția Achiziții Publice.

Declarația va trebui să fie prezentată în termen de cinci zile, după anunțarea rezultatelor procedurii de achiziție publică. În Declarație vor fi reflectate date cu privire la numărul procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică, numele și prenumele beneficiarilor efectivi și IDNP-ul acestora.

Anticoruptie.md
23/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii