Ministerul Finanțelor: Coletele valoarea cărora depășește 100 de euro nu vor fi impozitate

Anticoruptie.md
25/11/2020
tv8.md

Ministerul Finanțelor infirmă informațiile apărute în spațiul public despre intențiile autorităților de a impozita coletele transmise de concetățenii Republicii Moldova de peste hotare, a căror valoare depășește 100 de euro. În cazul coletelor din străinătate plafonul rămâne neschimbat – 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră, precizează ministerul. 

Subiectul impozitării coletelor transmise din străinătate a apărut în dezbaterele publice în contextul discuțiilor asupa proiectului privind politica fiscală vamală pentru anul 2021. 

„Potrivit proiectului de lege privind politica fiscală și vamală pentru 2021, prezentat pentru consultare publică, se propune revizuirea tratamentului fiscal al mărfurilor transportate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, și anume celor procurate de pe platformele internaționale de comerț electronic. Astfel, se prevede aplicarea facilităților fiscale și vamale asupra mărfurilor care nu depășesc plafonul valoric de 100 de euro”, se menționează într-un comunicat emis de Ministerul Finanțelor. 

„Importanța propunerii derivă din necesitatea asigurării concurenței loiale între mărfurile produse autohtone și cele procurate prin intermediul trimiterilor poștale”, precizează Ministerul Finanțelor.

Anticoruptie.md
25/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii