fbpx

video | Trăiește în casa socrilor și conduce mașina rudelor. Averea unui șef al Procuraturii mun. Chișinău

Potrivit unei investigații de la anticorupție.md, șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, Adrian Popenco, ar deține o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă capitală. De asemenea, acesta ar conduce o mașină de ultimă generație. Cu toate acestea, procurorul susține că acestea nu-i aparțin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit sursei citate, casa în care locuiește procurorul Adrian Popenco este înregistrată pe numele socrilor săi, Gheorghe și Greta Chiriacov. Conform datelor cadastrale, imobilul are suprafața de 92,9 metri pătrați. În realitate, casa cu două nivele pare mult mai spațioasă și arată mai mare decât cele ale vecinilor procurorului de pe strada Teilor.

Pe terenul de 6,52 ari se găsesc alte două construcții accesorii înregistrate la cadastru cu suprafața de 68,1 și de 6,6 metri pătrați, care, de asemenea, par să fie mai spațioase.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2019 este indicat un automobil de model Mercedes GLC 250, fabricat și procurat în 2017. Mașina este înregistrată pe numele unei alte persoane, iar la volan a fost surprinsă Cristina Popenco, soția procurorului.

Omul legii susține că vehicul i-a fost oferit în posesie gratuită în 2017 și nu știe cât costă. Prețul unui automobil de model Mercedes GLC nou pornește de la 56.000 de euro. În curtea casei din Dumbrava mai este parcat un alt Mercedes, achiziționat de Adrian Popenco în anul curent.

Veniturile modeste raportate

Adrian Popenco a raportat întotdeauna venituri modeste, singura sa sursă de venit fiind salariul de procuror. Anul trecut, el a ridicat lunar un salariu de 17,8 mii de lei, în 2018, de 19,7 mii de lei, în 2017, de 26,1 mii lei, în 2016, de 14,1 mii de lei. Până în 2016, veniturile lunare ale procurorului au fost mai mici de 10.000 de lei.

Din 2014 până în 2017, soția procurorului s-a aflat în concediu pentru îngrijirea copilului, ridicând anual o indemnizație de 4000 de lei.

Reacția lui Adrian Popenco

Adrian Popenco susține că imobilele din Dumbrava au fost construite de socrii săi și nu a avut nicio contribuție la amenajarea curții.

„Sunt două case într-o ogradă care aparțin părinților soției mele. Au fost construite mai de mult. Noi locuim împreună cu părinții, în aceeași ogradă”, a precizat procurorul.

La întrebarea despre SUV-ul oferit în posesie gratuită în 2017, șeful adjunct de la Procuratura Chișinău a declarat că a fost cumpărat de o rudă de-a sa, care locuiește peste hotare și i-a fost dat soției sale să îl folosească.

Adrian Popenco a recunoscut că și-a mai procurat o mașină în anul curent. Întrebat de unde are bani pentru mașinile de lux, omul legii a declarat că i-a obținut în urma vinderii apartamentului de pe strada Melestiu.

Citește continuarea materialului pe anticorupție.md.

Articole asemănătoare

Back to top button