fbpx

Președintele Poloniei a invitat-o pe Maia Sandu să efectueze o vizită la Varșovia

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a purtat astăzi o convorbire telefonică cu Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Poloniei la Chişinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul discuțiilor, Duda a subliniat sprijinul Poloniei pentru direcția pro-occidentală a politicii Republicii Moldova, care a găsit susținerea explicită din partea majorității societății, a declarat Krzysztof Szczerski, Șeful Cabinetului Președintelui Republicii Polone.

Președintele polonez a menționat că a fost discutată și situația geopolitică din regiune, precum și prioritățile politice și economice ale viitorului Președinte al Republicii Moldova.

Andrzej Duda a atras atenția și la prezența minorității etnice poloneze în Republica Moldova și la necesitățile acesteia. De asemenea, acesta a invitat-o pe Maia Sandu să efectueze o vizită în Polonia.

La scurt timp după ce rezultatele alegerilor prezidențiale din Republic Moldova au fost anunțate, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a invitat-o pe Maia Sandu la Kiev. În timp ce, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că va efectua o vizită la Chișinău imediat ce lidera PAS va intra în funcție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button