fbpx

Afirmă că nu fac parte dintr-o majoritate parlamentară. Platforma Pentru Moldova critică declarațiile „obraznice și mincinoase ale unor deputați PAS”

Platforma parlamentară Pentru Moldova vine cu o reacție, după ce unii deputați PAS ar fi declarat că cei 15 deputați ai platformei ar face parte dintr-o coaliție majoritate a lui Igor Dodon. Potrivit platformei parlamentare, aceste afirmații sunt „obraznice și mincinoase”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputații de la PAS adoptă poziții duplicitare. În comisii, ei votează și acceptă proiectele de legi, ca în ședința în plen a Parlamentului să-și schimbe radical opțiunile, să facă show-uri de doi bani. Domnilor, fiți adecvați și nu manipulați opinia publică printr-un astfel de comportament incert.

Atragem atenția că Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia pentru care ați făcut azi fum în Parlament a fost expertizată de toți partenerii europeni, inclusiv Consiliul Europei. Strategia este doar un reper, iar noi vom insista prin toate inițiativele noastre pentru introducerea unor măsuri neordinare, dar populare, pentru a spori încrederea oamenilor în justiție”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook de Pentru Moldova.

Cei care în 2019 partajau funcțiile în stat, braț la braț cu Igor Dodon, care uitaseră de valorile europene pe care pretind că le promovează imediat ce s-au cocoțat în fotolii guvernamentale și de președinți de comisii parlamentare, astăzi au obrăznicia să-i acuze pe alții.

Noi nu am trădat niciodată electoratul nostru, nu am făcut alianțe nocturne și ședințe ale Parlamentului în beznă, ca cei de la PAS, pentru că le era rușine să-i vadă cetățenii ce și cu cine votează. Noi am fost și rămânem alături de popor și nu ne conducem de agenda unor puteri străine.

Nu am făcut niciodată târguri politice. Spre deosebire de PAS, care și-a camuflat anul trecut fuga rușinoasă de la guvernare după o pretinsă reformă a justiției, realizând că nu este în stare să gestioneze situația”, se mai arată în mesaj.

Reprezentanții platformei parlamentare susțin că Pentru Moldova a fost creată „pentru a responsabiliza deputații” și că nu va negocia „nici cu dreapta, nici cu stânga” și nu va face parte din nicio alianță.

Amintim că parlamentarul Sergiu Litvinenco, care s-a opus adoptării astăzi în Legislativ a Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024, a ironizat pe seama votului care a permis aprobarea proiectului. „Nu e nicio glumă, ci realitatea din Parlament – alianța Dodon-Șor se va ocupa de reformarea justiției și combaterea corupției…”, a comentat deputatul PAS pe Facebook.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button