/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

„După intervențiile lui Platon, lumea deja nu înțelege cine este procurorul general”. Stoianoglo, chemat la audieri în Parlament

26 noiembrie 2020, ora 12:02

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, este invitat la audieri în Parlament. În ședința de astăzi, deputații au votat pentru invitarea lui Stoianoglo la tribuna Parlamentului pentru a informa oamenii despre cursul dosarelor ce țin de furtul miliardului. Inițiativa a venit din partea deputatului Platformei DA, vicepreședintele legislativului Alexandru Slusari.

Noi cunoaștem foarte bine că procurorul nu este obligat să vină la chemarea deputaților, dar subiectul furtului miliardului deja trezește un mare dezgust, mai ales după ultimele intervenții ale unui persoanaj – Veaceslav Platon – lumea deja nu înțelege cine este procurorul general. Noi am auzit răspunsul Procuraturii la acest subiect că societatea să fie informată. A trecut mai mult de un an de când domnul Stoianoglo este procuror general. Niciun dosar nu este transmis în judecată. Probabil e cazul să fim onorați de prezența porocurorului general sau a procurorului generaj adjunct și primii care să afle despre situația actuală să fie parlamentarii”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari.

Propunerea lui Slusari a fost votată unanim de către deputați și va fi inclusă în ordinea de zi a Parlamentului pentru săptămâna viitoare.

Amintim că Veaceslav Platon a declarat, într-o emisiune la TV8, că dosarul furtul miliardului este practic finalizat, procurorii cunosc în totalitate schema în baza căreia banii erau puși în circulație. 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram