image
Sursa foto: border.gov.md

Doi şoferi, prinşi la frontieră cu mai multe acte falsificate

Falsificarea unei procuri și a două asigurări auto va constitui motiv de documentare a doi șoferi. Ilegalitățile au fost înregistrate în punctul de trecere a frontierei Tudora și în localitatea de frontieră Soroca.

În după amiaza zilei de ieri, în orașul Soroca, a fost oprit în trafic un automobil de model Mercedes E 220, înmatriculat în Bulgaria. La volanul mașinii a fost legitimat un tânăr moldovean de 32 de ani. Printre documentele prezentate la control, polițiștii de frontieră au depistat împuternicirea notarială, care nu corespunde unui act autentic.

În acest sens, șoferul a declarat că a fost ajutat de o rudă la perfectarea documentelor pentru mijlocul de transport, fapt ce nu putea explica semnele de falsificare identificate în procură.

În cadrul cercetărilor, dacă se va dovedi vinovăția șoferului, acesta riscă o amendă în mărime până la 650 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform art.361 (al.1) CP al RM.

Al doilea caz a fost consemnat în punctul de trecere a frontierei Tudora. Pentru formalităţile de autorizare a intrării în Republica Moldova s-a prezentat un cetățean român de 38 de ani, fiind șoferul unui camion marca VOLVO cu remorcă, ambele înmatriculate în România.

Solicitându-i-se actele pentru ansamblu rutier, acesta a prezentat și asigurările auto „Cartea Verde”, în privința cărora au apărut suspiciuni privind autenticitatea.

Astfel, angajații Poliției de Frontieră au extins verificările, care au rezultat cu ridicarea acestora pe motiv că erau falsificate. La audieri, persoana a declarat că este recent angajată în calitate de șofer în cadrul companiei de transport și tot pachetul cu acte i-a fost transmis, fără a le verifica veridicitatea. Polițiștii de frontieră din Direcția regională EST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Noutăţile partenerilor

comentarii: