image
Sursa foto: 74.ru

Alte 50 de paturi pentru pacienții internați cu Covid vor fi repartizate la Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile

Alte 50 de paturi vor fi activate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile pentru pacienții internați cu virusul Covid-19. Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit Ministerului Sănătății, instituțiile municipale și republicane sunt mai aglomerate, față de cele raionale, însă la necesitate pacienții sunt redirecționați către instituțiile medicale unde sunt paturi libere.

Totodată, în această săptămână au fost distribuite și șase unități de radiologie mobilă instituțiilor municipale, extrem de necesare în cazul pacienților în stare gravă.

„Situația epidemiologică este una nefavorabilă, atât în Republica Moldova, cât și la nivel mondial. Lucrătorii medicali sunt epuizați și au nevoie mai mult ca niciodată de implicarea tuturor. Vă îndemn să fiți vigilenți și să aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor din jur”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 99 633 cazuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: