image
Sursa foto: alocapitala.md

Primăria va examina decizia ANPSC de reevaluare a ofertelor privind achiziționarea lotului de 100 autobuze

Primăria municipiului Chișinău anunță că grupul de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor concursului privind achiziționarea lotului de 100 de autobuze pentru capitală, urmează să examineze hotărârea Agenției Naționale Pentru Soluționarea Contestațiilor (ANPSC) prin care municipalitatea este obligată sa reevalueze ofertele companiei ISUZU (desemnată câștigătorul licitației) și companiei BMC participante la concurs.

Hotărârea ANPSC a fost emisă în baza contestațiilor depuse de ceilalți participanți la licitație privind modul de desemnare a ofertantului câștigător, iar municipalitatea să reevalueze ofertele în termen 15 zile luând în considerare constatările din partea motivată a deciziei, se anunță în comunicat.

Totodată, Agenția Națională Pentru Soluționarea Contestațiilor, a respins ca nefondată contestația depusă de compania MAZ, cu privire la descalificarea de participare la concurs, în baza deciziei grupului de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor.

E de menționat că municipalitatea a lansat la finele lunii iulie, curent, concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unități noi este de 270 milioane de lei. Deschiderea ofertelor licitației a avut loc la 10 septembrie 2020. La concurs au fost depuse 4 oferte din partea companiilor producătoare: MAZ (Belarus), BMC (România), ISUZU (Turcia), OTOKAR (Turcia).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: