Situația epidemiologică rămâne gravă: Un spital din Chișinău va fi suplinit cu 50 de locuri pentru pacienții infectați cu Covid-19

Încă 50 de locuri, destinate pacienților infectați cu noul tip de coronavirus, vor fi activate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladaii Comunicabile. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a menționat că situația epidemiologică este nefavorabilă atât în Republica Moldova, cât și la nivel mondial.

Foto: UNIMEDIA

„Este foarte important să ne mobilizăm eforturile, atât autoritățile, cât și întreaga societate, să respectăm măsurile recomandate de specialiști pentru a ajuta medicii dar și sistemul de sănătate să facă față situației.

Instituțiile municipale și republicane sunt mai aglomerate, față de cele raionale, însă la necesitate pacienții sunt redirecționați către instituțiile medicale unde sunt paturi libere”, spune ministra.

Dumbrăveanu a menționat că au fost procurate și distribuite, în această săptămână, 6 unități de radiologie mobilă instituțiilor municipale, necesare în cazul pacienților în stare gravă.

Ieri au fost înregistrate alte peste o mie de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe fiind în rândul locuitorilor din Chișinău.


Pub