Doi șoferi, prinși la frontieră cu acte false. Unul dintre ei riscă până la 2 ani de închisoare

Doi șoferi au fost prinși cu acte false, în timp ce încercau să părăsească țara. Cazurile au avut loc ieri, la punctele de trecere a frontierei Tudora și în localitatea de frontieră Soroca. Audiați de polițiști, ambii ar fi recunoscut că au fost ajutați de terțe persoane să perfecteze actele și nu știau că sunt false.

Foto: border.gov.md

În după amiaza zilei de ieri, 24 noiembrie, în orașul Soroca a fost oprit în trafic un automobil de model Mercedes E 220, înmatriculat în Bulgaria. Mașina era condusă de un tânăr moldovean de 32 de ani. Printre documentele prezentate la control, polițiștii de frontieră au depistat o procură care corespunde unui act fals.

În acest sens, șoferul a recunoscut că a fost ajutat de o rudă la perfectarea documentelor pentru mijlocul de transport, fapt ce nu putea explica semnele de falsificare identificate în procură.

În cadrul cercetărilor, daca va fi gasit vinovat, acesta riscă o amendă în mărime până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform art.361 (al.1) CP al RM.

Al doilea caz a avut loc în punctul de trecere a frontierei Tudora. Pentru formalităţile de autorizare a intrării în Republica Moldova s-a prezentat un cetățean român de 38 de ani, aflânduse la volanul unui camion VOLVO cu remorcă, ambele înmatriculate în România.

Solicitându-i-se actele pentru ansamblu rutier, acesta a prezentat și asigurările auto „Cartea Verde”, în privința cărora au apărut suspiciuni privind autenticitatea. Ulterior, polițiștii de frontier au extins verificările și au ridicat actele pe motiv că erau falsificate. La audieri, persoana a declarat că este recent angajată în calitate de șofer în cadrul unei companii de transport și tot pachetul cu acte i-a fost transmis, fără a le verifica veridicitatea.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.


Pub