Furturi în serie la Durlești. Mai mulți localnici s-au trezit cu locuințele sparte și fără bunuri

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reținut pentru comiterea unui furt din locuință. Bărbatul a sustras mai multe instrumente folosite în construcție. Acesta a mai fost anterior judecat pentru infracțiuni asemănătoare.

Foto: Poliția

Angajații IP Buiucani au fost sesizați de către proprietarii a două locuințe amplasate în or. Durlești. Poliția a stabilit că locuințele se află în construcție, iar individul a pătruns în interior prin deteriorarea geamului din termopan și a sustras mai multe instrumente.

Prejudiciul estimat de către proprietari este de 19 640 lei.

Suspectul a fost localizat și escortat la inspectorat pentru audieri, în cadrul cărora cesta și-a recunoscut vina.

Totodată polițiștii au stabilit că individul a mai pătruns în cel puțin două locuințe aflate în construcție din or. Durlești. Bunurile sustrase au fot depistate de polițiști și urmeză a fi întoarse proprietarilor.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat penal pentru furt, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 4 ani.


Pub