Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon susține că s-a întrunit…

Dodon susține că s-a întrunit în ședință cu deputații socialiști și, împreună, au stabilit „prioritățile pentru următoarele ședințe ale Parlamentului”

Președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, a anunțat printr-un mesaj posta pe Facebook că a participat miercuri, 25 noiembrie, la ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din R. Moldova.

În mesaj, Dodon spune că în cadrul ședinței, împreună cu deputații socialiști, „au stabilit prioritățile pentru următoare ședințe ale Parlamentului”.

Am participat la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM în cadrul căreia au fost stabilite prioritățile pentru următoarele ședințe ale Legislativului”, notează Dodon.

În context, Igor Dodon susține că în cadrul ședinței cu deputații socialiști au fost discutate mai multe subiecte, printre care și proiectul bugetului pentru 2021.

Am fost unanimi în opinia că bugetul pentru anul viitor trebuie să fie orientat social și trebuie continuate investițiile în infrastructură. Astfel, la insistența deputaților socialiști și a mea personal, în 2021, în premieră, proiectul politicii-bugetar fiscale nu prevede majorări de impozite, în pofida situației de criză în care ne aflăm. Totodată, am pledat pentru necesitatea stimulării fiscale a anumitor sectoare ale economiei, pentru a le ajuta să-și revină cât mai repede din situația de criză, provocată de pandemia COVID-19”, scrie Dodon pe Facebook.

Tot aici, Dodon a menționat că „salută decizia socialiștilor” privind elaborarea proiectului de lege cu privire la statului limbii ruse pe teritoriul R. Moldova.

De asemenea, am salutat decizia socialiștilor de a sprijini adoptarea pachetului de legi privind UTA Găgăuzia; proiectul de lege, care vine să acorde limbii ruse statut de limbă de comunicare interetnică; inițiativa ca prospectul pentru medicamente să fie și în limba rusă”, mai scrie Dodon.

Angajații instituțiilor de stat ar putea fi obligați să discute, să ofere informații și să asigure traducerea avizelor, certificatelor și a oricărui tip de documente în limba rusă, dacă cetățenii vin cu solicitari în acest sens. Un proiect cu astfel de prevederi a fost elaborat de către parlamentari socialiști și întregistrat luni, 23 noiembrie, la Parlament.

La 15 noiembrie, Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu. Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,72% (943.006) dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,28% (690 615).