Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

23 Noi. 2020 / 12:00

Autorităţile anunţă investiţii majore în infrastructură şi pentru 2021

Mai multe sate din Republica Moldova se vor moderniza. Pentru anul viitor, Guvernul va aloca din bugetul de stat 500 de milioane de lei pentru proiecte de construcţie a sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare din localităţile ţării. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu după întâlnirea cu speakerul Zinaida Greceanîi şi preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon. De asemenea, Guvernul va continua să facă investiţii masive în proiectele de infrastructură şi în 2021, iar alte 900 de milioane de lei vor fi alocate pentru continuarea lucrărilor în cadrul proiectului „Drumuri bune”, relatează Moldova 1.

„Preventiv vor fi 1,7 miliarde în fondul rutier. Proiectul drumuri bune de asemenea va fi finanţat în 2021. La etapa actuală, reieşind în jur de 900 de milioane. După cum am mai anunţat, în fondul ecologic naţional prevedem 500 de milioane de lei, care vor merge pentru sisteme de apă şi canalizare. În 2020 am avut 300 de milioane, în 2021 - 500 de milioane”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

De asemenea, Ion Chicu a promis în continuare majorări de salarii pentru medici şi a spus că spitalele sunt dotate cu echipamente necesare pentru a face faţă epidemiei.

„Aici mă refer la toate categoriile de salariaţi din sectorul bugetar. În plus, şi personalul medical, care este marea majoritate finanţat din fondul de asigurări obligatorii în medicină, de la 1 ianuarie, cum am remarcat, vor avea majorare de salariu de 30%”, a mai declarat Ion Chicu.

Totodată, Guvernul nu renunţă la intenţia de a plafona taxele locale, iar propunerea vine din partea Ministerului Finanţelor, care susţine că excluderea plafonării creează incertitudine pentru mediul de afaceri şi o abordare selectivă a autorităţilor locale la stabilirea taxelor locale.

Comentarii