11:56:54 29.03.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Loteria Națională: Campania „Avem grijă de Dumneavoastră” a ajuns deja în 14 spitale raionale

Actualitate 25.11.2020 11:59 Vizualizări2228 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Loteria Națională: Campania „Avem grijă de Dumneavoastră” a ajuns deja în 14 spitale raionale


Medicii de la spitalele raionale din R. Moldova, aflați în prima linie de luptă cu virusul COVID 19, salută campania Loteriei Naționale „Avem grijă de Dumneavoastră” și spun că ajutorul primit sporește șansele la viață pentru pacienți și siguranța personalului medical. Până acum, 14 spitalei raionale din țară au primit în total 14 000 de măști de unică folosință, 3 500 de perechi de mănuști, 420 de costume de protecție și 1 400 de litri de lichid dezinfectant pentru mâini.



„Orice lot de echipament de protecție este un semn de susținere pentru noi, siguranță și încredere, ca să oferim cât mai multe șanse la viață. Acum avem în spital 22 de pacienți infectați cu COVID, dintre care doi sunt în stare foarte gravă. Este binevenit ajutorul din partea Loteriei Naționale”, spune Oxana Vrabie, medic epidemiolog, Spitalul Raional Hâncești.

Campania Loteriei Naționale a ajuns la spitalul din Leova exact în momentul potrivit. De câteva zile, numărul pacienților cu COVID-19 a crescut, iar stocurile de consumabile s-au epuizat rapid.



„Ajutorul Loteriei Naționale este cu atât mai important, întrucât chiar astăzi am rămas practic fără măști de protecție și vă mulțumesc pentru ajutorul acordat. Va fi o susținere în această luptă”, a mulțumit directorul Spitalului Raional Leova, Andrei Malașevschi.

O situația asemănătoare este și la Cahul. „Necesitățile spitalului ce țin de mijloace de protecție – măști, mănuși, bonete, combinezoane, sunt extrem de mari”, spune vicedirectorul instituției, Elena Tatu, care a mulțumit Loteriei Naționale pentru implicare.



În cadrul campaniei sociale „Avem grijă de Dumneavoastră”, Loteria Națională va oferi donații pentru mai mult de 30 de spitale raionale ca să reducă riscul de infectare a personalului medical cu noul coronavirus. Donația va include câte 100 de litri de lichid bactericid pentru dezinfectarea mâinilor, 30 de costume de protecție, 250 de perechi de mănuși și 1000 de măști pentru fiecare spital. Aceste mijloace de protecție sunt destinate nu doar medicilor, dar și pacienților, deoarece cadrele medicale intră în contact zilnic cu zeci și chiar sute de oameni.

Actuala campanie este o continuare a unor acțiuni sociale ample, desfășurate în acest an. Până acum, în jur de 6200 de familii din sate au primit ajutor din partea Loteriei Naționale sub formă de colete alimentare și mijloace de dezinfectare a mâniilor. În cadrul aceleiași campanii, Loteria Națională a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md