02:31:04 25.04.2024
Stiri

Inițiativa PSRM privind consfințirea prin lege a statutului special pentru limba rusă în R. Moldova, o FUMIGENĂ fără sens: „E un cântec de lebădă a trei „porumbei” coborâți în glod, alături de Dodon, așteptând cu toții fărâmituri din kulioace”

Actualitate 25.11.2020 14:18 Vizualizări2127 Autor: Ziarul National
Inițiativa PSRM privind consfințirea prin lege a statutului special pentru limba rusă în R. Moldova, o FUMIGENĂ fără sens: „E un cântec de lebădă a trei „porumbei” coborâți în glod, alături de Dodon, așteptând cu toții fărâmituri din kulioace” zugo.md


Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM), prin intermediul deputaților Bogdat Țîrdea, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi, propune consfințirea prin lege a statutului special al limbii ruse în R. Moldova. Potrivit autorilor inițiativei legislative, scopul principal al proiectului de lege este de a-i restabili limbii ruse statutul care a fost anulat prin decizia Curții Constituționale din 2018 și anume cel de limbă de comunicare interetnică.

Partidul Liberal constată că inițiativa socialiștilor ar fi „o fumigenă fără sens, o chestiune lipsită de actualitate, cuprinsă, deja, de circa 20 de ani, în legislația R. Moldova, dar nefuncțională, întrucât contravine modului firesc în care minoritățile naționale înțeleg să-și exercite drepturile lor, precum și standardelor internaționale”.

„Astfel, cei „trei crai de la răsărit” trebuie să-și dea demisia din funcția de deputat, cu motivația - prostie, populism și necunoaștere a legislației, precum și lingușeală excesivă și lipsită de eficiență față de regimul Putin din Federația Rusă. Declarația de demisie a celor trei deputați ar putea fi semnată, la fel ca inițiativa legislativă, colectiv, cu mențiunea - cântec de lebădă a trei „porumbei” coborâți în glod, alături de Dodon, așteptând cu toții, în continuare, fărâmituri din „kulioacele” corupției transmise PSRM de Plahotniuc sau din Rusia, prin Bahamas, la mila cărora vor să rămână mai departe”, se spune în declarația liberalilor.

Această inițiativă legislativă mai urmărește un scop, și anume, unul slugarnic, ca Dodon să pună pe masă lui Kozak, în cadrul ultimei vizite ca șef de stat la Moscova, această „lege” drept dovadă a loialității, în schimbul protecției pentru corupția de care va fugi să răspundă, după modelul lui Ianukovici, se arată în declarație.

„În cazul în care această inițiativă va ajunge, totuși, pe ordinea de zi a Parlamentului, urmează a fi sesizată Curtea Constituțională, care, cu siguranță, o va declara neconstituțională pentru motivele menționate mai sus, iar Dodon și cei trei deputați urmează a fi trași la răspundere penală și pentru înaltă trădare de Patrie”, conchide sursa citată.

Menționăm că Partidul Socialiștilor a deținut toată puterea în stat timp de un an și și-a amintit despre această inițiativă abia după ce Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md