fbpx

„Nu permitem unor „gospodari” să facă bani pe seama municipalității”. Începe inventarierea parcărilor cu plată din Chișinău

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că începe inventarierea parcărilor auto cu plată, amplasate pe teritoriul municipiului Chișinău. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, până pe 31 decembrie, curent, un grup lucru special creat din cadrul municipalității, va inventaria parcările cu plată de pe teritoriul capitalei, a căror autorizație de funcționare este sau a fost valabilă în ultimii cinci ani.

Membrii Comisiei municipale, vor colecta informația cu privire la costul serviciilor, regimul de activitate, încadrarea în limitele terenului care se află în proprietatea agentului economic și corespunderea situației din teren cu documentația de proiect.

Rezultatele inventarierii vor fi prezentate într-un raport până în data de 19 ianuarie 2021. În caz de necesitate, Grupul de lucru va înainta prescripții de înlăturare a neconformităților și va informa organele abilitate despre parcările auto cu plată care activează fără autorizație de funcționare.

De asemenea, vor fi atenționate persoanele fizice și juridice care au instalat indicatoare rutiere sau mecanisme de blocare a accesului în parcaje pe teren public, fără acordul municipalității sau indicator rutier (Parcare rezervată) pe terenul care este domeniu public, cu sau fără acordul APL Chișinău. Aceștia vor fi somați să le demonteze până la 1 decembrie, în caz contrar, acestea vor fi demontate forțat.

„Nu vom permite unor „gospodari” să facă bani pe seama municipalității. Fiecare teren trebuie valorificat, astfel ca Primăria capitalei să poată implementa noi proiecte pentru chișinăuieni”, a adăugat Ion Ceban.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button