fbpx

Zeci de amenzi în câteva zile. Câți cetățeni au fost taxați pentru că nu purtau măști în spațiile deschise

Doar în câteva zile de la hotărârea guvernului, privind purtarea măștilor în toate spațiile deschise din Chișinău, forțele de ordine au aplicat deja 93 de amenzi persoanelor care nu respectau regulile impuse de autorități. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul briefingului de presă, unde s-a vorbit despre evoluția noului coronavirus în Republica Moldova, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Marin Maxian, a spus că au fost înregistrate peste 200 de cazuri de încălcări.

„Am documentat și am constatat peste 216 cazuri de încălcări. În privința persoanelor aflate în parcuri, în special în grupuri mai mari de trei persoane, și persoane cu vârsta de peste 63 de ani, au fost admise 53 de abateri.

Ceea ce ține de purtarea măștilor de protecție în spațiile deschise din capitală, în special în zonele mai aglomerate, au fost deja documentate 93 de persoane”, a declarat Marin Maxian.

Totodată, peste 70 de abateri s-au înregistrat pe numele mai multor cetățeni care nu au respectat regulile de protecție în spațiile deschise de agrement precum terase și foișoare.

Amenzi au fost împărțite și vânzătorilor mai multor unități comerciale. De asemenea, pentru nepurtarea măștilor, a mănușilor și nerespectarea distanței sociale, au fost pornite 105 proceduri, iar în privința vizitatorilor care nu au respectat măsurile antiepidemice, 128 de proceduri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button