fbpx

Încă o țară europeană va testa toată populația, pentru a putea relaxa măsurile de Crăciun

Austria urmează modelul Slovaciei și anunță că din 4 decembrie va demara campania de testare în masă a populației. Autoritățile susțin că speră ca în acest mod vor putea să relaxeze restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 înainte de sărbători.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Campania de testare va începe în perioada 4-7 decembrie, în regiunile austriece Tirol şi Vorarlberg, prin efectuarea de teste antigen rapide.  Aceste două regiuni din vestul Austriei au un indice al infectărilor peste media naţională, notează EFE, citată de Agerpres.

Testarea voluntară a populaţiei din Tirol şi Vorarlberg se va desfăşura în paralel cu testarea personalului didactic din întreaga ţară înaintea redeschiderii şcolilor pe 7 decembrie, după ce timp de trei săptămâni activitatea didactică s-a desfăşurat online. Va urma apoi, în următoarele două zile, testarea de asemenea prin teste antigen rapide a poliţiştilor la nivel naţional.

Regiunea Salzburg va începe testarea masivă pe 12 şi 13 decembrie, cu o săptămână înaintea datei prevăzute pentru testarea în restul Austriei.

Amintim că, acum o lună, Slovacia au anunțat că vor verifica toți cetățenii la noul Coronavirus. Testarea nu este obligatorie. Totuși, începând cu luni, 2 noiembrie, orice persoană prinsă în stradă fără testul negativ la noul Coronavirus, este amendată. Astfel, în ultimele două săptămâni, slovacii au făcut rânduri la centrele special amenajate din țară.

Guvernul austriac a insistat miercuri că testarea populaţiei este doar un element al strategiei antiepidemice. ”Obiectivul este să reducem lanţul de infectări”, a semnalat cancelarul Sebastian Kurz, care a avertizat asupra necesităţii respectării în continuare a măsurilor preventive.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button