image
Sursa foto: Profimedia Images

Marea Britanie va permite accesul publicului pe stadioane după ce expiră lockdown-ul

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni că publicul poate reveni într-un număr limitat pe stadioanele din Anglia, în zonele mai puţin afectate de pandemia de coronavirus.

Măsura de relaxare va intra în vigoare după ce va expira, pe 2 decembrie, starea de lockdown, introdusă pe 5 noiembrie, scrie AFP, citată de Agerpres.

Potrivit guvernului, stadioanele vor putea găzdui până la 50% din capacitatea lor, cu o limită stabilită la 2.000 sau 4.000 de spectatori, în funcţie de restricţiile locale în vigoare. În zonele cele mai afectate de coronavirus, meciurile vor continua să se joace fără public, a mai anunțat Boris Johnson.

Anglia a intrat în lockdown la începutul lunii noiembrie pentru a doua oară de la începutul pandemiei și timp de 4 săptămâni vor fi în vigoare noi restricții, în încercarea de a încetini creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Marea Britanie ajunsese la un record de 20.000 de îmbolnăviri pe zi, motiv pentru care a impus măsura carantinei parțiale.

Oamenilor li se cere să rămână acasă cu excepţia deplasărilor la serviciu, la şcoală, la cumpărături esenţiale, la medic, pentru a face sport sau a îngriji alte persoane.

În plus, magazinele non-esențiale, barurile și sălile de sport au fost închise până pe data de 3 decembrie, iar autoritățile au anunțat încă de la anunțul măsurilor că vor fi aplicate amenzi usturătoare în caz de încălcare a regulilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: