image
Sursa foto: BBC

Șeful securității Apple este acuzat că a dat mită poliției pentru a înarma echipa de securitate a companiei

Șeful securității din cadrul companiei Apple a fost acuzat de dare de mită, informează BBC.

Thomas Moyer este acuzat că a oferit mită sub forma de tablete iPad în valoare de 70.000 pentru a obține din partea poliției mai multe permise de a purta armă ascunsă.

Acuzațiile au fost lansate luni, iar compania Apple nu a comunicat încă privind această situație. De asemenea, doi ofițeri de poliție din Comitatul Santa Clara, California, au fost puși sub acuzare.

Ofițerii Rick Sung și James Stenson sunt acuzați că au cerut mită pentru a elibera permise pentru arme ascunse. Thomas Moyer este acuzat că le-a oferit mită.

Potrivit legilor din California, este o infracțiune ca un cetățean să poarte asupra lui o armă ascunsă fără să dețină un permis specific.

Autoritățile din Santa Clara bănuiesc că ofițerul Rick Sung a refuzat să emită permise pentru arme ascunse echipei de securitate Apple până când Thomas Moyer nu a fost de acord să doneze tablete iPad în valoare de 70.000 către biroul șerifului.

Potrivit acuzațiilor, planul a început să iasă la iveală în august 2019, când ofițerul Rick Sung și angajatul Apple Thomas Moyer au aflat că există un mandat pentru a confisca toate dosarele privind permisele de armă ascunsă.

Ancheta de 2 ani a concluzionat că Rick Sung, ajutat de James Stenson, refuzau să emită permise până când nu primeau de la solicitanți obiecte de valoare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, toți cei trei acuzați riscă pedepse cu închisoarea.

Reiterăm că învinuiții sunt doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 30 și 47 de ani, care au fost anterior judecați pentru alt gen de infracțiuni. Pentru fapta de care sunt învinuiți acum, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: