„Business” cu interpelări în Parlament? Veaceslav Platon îl acuză pe deputatul Dumitru Alaiba că ar fi luat 1000 euro pentru o sesizare la Procuratură

Omul de afaceri Veaceslav Platon afirmă că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba, ar fi luat 1000 de euro pentru a face o interpelare către organele de drept cu privire la dosarul companiei de asigurări Moldasig. Banii i-ar fi plătit Ilan Șor, care ar fi interesat ca Moldasig să nu poată cere o datorie de 40 de milioane de lei de la Avia Invest, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău, litigiu care ar duce la insolvabilitatea companiei vizate și la rezilierea contractului de concesionare, spune Platon.

Foto: UNIMEDIA

„Nu este o noutate că unii deputați iau de la 500 la 1000 de euro pentru diferite interpelări, de la oameni cointeresați de anumite subiecte sau domenii. E un business adevărat. Dumitru Alaiba a luat de la Ila Șor 1000 de euro pentru a trimite o sesizare către Procuratură cu referire la Moldasig. Interesul primului constă în bani, iar al ultimului în înlăturarea pericolului de rămâne fără Aeroport”, a declarat pentru UNIMEDIA, Veaceslav Platon, unul dintre acționarii Moldasig.

Platon afirmă că în spatele acțiunilor ce vizează Moldasig ar sta Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, care, anterior, au extras bani din compania de asigurări și i-au folosit pentru cumpărarea unei companii avia, dar și pentru concesionarea aeroportului Chișinău. Datoria solicitată de la Avia Invest se ridică la 40 de milioane de lei, procedură ce ar băga în insolvabilitate concesionara aeroportului, spune Platon.

La rândul său, deputatul PAS a făcut o interpelare către organele de drept pentru a investiga situația creată la Moldasig.

„Istoria Moldasig e lungă și plină de umbre. Dar la moment asta e situația și statul trebuie să asigure o protecție adecvată a pieței de asigurări.

Pentru mine precis nu e vorba despre lupta dintre Platon, Plahotniuc, Șor și cine mai e pe acolo. Ei au făcut afaceri împreună, acum se războiesc, dar cine știe, poate se împacă și vor mai face afaceri peste alți 5-10 ani.

Pe noi trebuie să ne intereseze statul și cum protejăm supremația legii, cum disciplinăm un judecător care emite încheieri clar ilegale, cum pedepsim acțiunile ilegale sau insuficiente ale funcționarilor din diferite instituții de reglementare. Pentru că prețul fiecărei din aceste”, a comentat, la rândul său, Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Între timp, scandalul ce vizează Moldasig ia amploare. După ce omul de afaceri, unul dintre acționarii Moldasig, Veaceslav Platon, a declarat că decizia Comisiei Naționale a Pieței Financiare de a prelua administrarea companiei de asigurări este ilegală, iar în spatele ei ar sta Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, CNPF vine cu precizări, menționând, totodată, că Platon nu a figurat și nu figurează cu statut de „acționar” în actuala Moldasig SA și fostele companii de asigurări „ASITO” SA și „ALLIANCE INSURANCE GROUP”. Asta deși omul de afaceri spune că este acționar Moldasig încă din 2012. Totodată, și compania Moldasig a venit cu o nouă reacție la ultimele acțiuni și declarații ale CNPF.


Pub